František Veselský

Cestovatel - počátek

24. 04. 2016 1:08:06
Mluvil jsem o nesmrtelnosti? Byla by teoreticky možná, s nejnovějšími kvarianskými poznatky o biogenetice. Nesmí vás ovšem chtít vylepšit přemoudřelý mechanoid, takový, jakého jsme na Ran-noch vytvořili.

Nejdřív jsem myslel, že je to jen další děsivý sen. Občas je mívám, nikdo neví proč. V beta fázi regenerace Kvariané sny nemívají. Slyšel jsem syntetické hlasy, pak úzkostný pláč, řev, ticho. Znovu skřípavé, hnusné, syntetické drmolení. Dívám se na display timeru, podle něj mám být ve stázi ještě čtvrt oběhu. Keelah, není to sen. Trhám ze sebe senzory, kanyly a flexily, běžím za tím ... zvukem.

V dětské ložnici opravuje mechanoid L0KI.77 naši holčičku, malou Liu' Reegar. Z ostatních dětí už mnoho k opravě nezbývá. Jen kaluže krve a roztrhaná těla. Tali' Reegar, s očima i pokožkou zbarvenými nenávistí do temného purpuru, mlátí do mechanoida vším, co jí přijde pod ruku. Je to... jako chtít lámat iridium holýma rukama. Během okamžiku je mrtvá i Lia' a Tali'. L0KI se obrací s odporným bzučením vokodéru ke mně.

Víte, my nemáme zbraně. Tedy tenkrát jsme neměli. Nikdy nebyly zapotřebí. A i kdyby. Pomohlo by mstít se hromadě kovových slitin, čipů a elektronických obvodů? Moje rodina, můj mikrokosmos, moje všechno bylo ukončeno. Vynásobte zhruba miliardkrát a pokryjte tím celou planetu Ran-noch. Zbývá jen (zbaběle?) utéct a zachránit zbytky kvarianského Života s těmi pár přeživšími.

Čiré, klidné Jsoucno se utopilo v záplavě naší pýchy, Bytí začalo vysychat v poušti nedostatku pokory. Tak se z nás stali Cestovatelé. Ran-noch teď patří mechanoidům.

... per continuitatem (to be continued) ...

Kal' Reegar vas Rayya, 41028.6. Keelah se'lai.

Autor: František Veselský | karma: 19.60 | přečteno: 550 ×
Poslední články autora